Buggy’s huren op locatie

Buggy huren / buggy verhuur op locatie

Tips & tricks over buggy’s huren op uw eigen locatie

Buggy rijden is een leuke, gave bezigheid! Bij Buggyrally verzorgen we onze populaire arrangementen vanuit Delden (Overijssel) en Bodegraven (Randstad). Maar wellicht wil je weleens buggy rijden vanaf je eigen locatie. Of op een externe locatie waar jullie event plaatsvindt. Waar moet je aan denken? We zetten alles op een rijtje voor buggy verhuur op locatie.

Buggy rijden op locatie

Wanneer je wilt gaan buggy rijden op locatie, is de locatie de allereerste vereiste. Je kunt niet zomaar overal gaan buggy rijden. Een locatie met een mooie omgeving, bij voorkeur landelijk met bezienswaardigheden. Want laten we eerlijk zijn: dat is beter dan van verkeerslicht naar verkeerslicht rijden. Wanneer je dus met een event of bedrijfsuitje aan het plannen bent, kies dan een locatie waar het buggy rijden goed tot zijn recht komt.

Daarnaast is niet alleen de omgeving van de locatie van belang, maar ook de faciliteiten. Kunnen de buggy’s er uberhaupt bezorgd worden door een vrachtwagen of grote aanhanger? Een drukke winkelstraat is dan absoluut een no-go zone, maar een locatie met een groot eigen parkeerterrein is ideaal.

Buggy huren met groot transport gebracht

Buggy huren is 1, maar wie regelt het programma en de route?

Je hebt nagedacht over jullie uitje, en hebt een goede locatie gekozen. Het is tijd om het programma in te vullen. Buggy’s bezorgen we graag, maar wat wil je er allemaal mee gaan doen? Buggy’s huur je voor een dagdeel (maximaal 4 uren) en kun je dus inzetten voor 4x 1 uur ritje, of 2x 2 uur rit of 1x een rit van 3 uren? Heb je een grote groep, dan is 2x of 3x toeren met een kleine groep een tip. Heb je een kleine groep en zoek je maximale beleving, ga dan voor 3 uren toeren. Ook de andere activiteiten van deze dag verzorgen we graag. Hier alvast wat tips: lees meer

Wie mogen er allemaal rijden met de buggy’s?

We horen vaak dat mensen de buggy’s willen huren voor een open dag of een familiedag. Leuk om korte ritjes mee te maken met de gasten. Mogen de kinderen ook mee? Ja hoor, als bijrijder en mits ze goed in de 4-punts gordels passen. Mogen de kinderen ook rijden? Nee helaas. Onze buggy’s zijn goedgekeurd voor de openbare weg, dus met kenteken. Je mag dan rijden als je:

  1. Als bestuurder minimaal 17 jaar oud bent
  2. Over een geldig rijbewijs B beschikt
  3. Je de veiligheidsgordels draagt ( dan hoef je GEEN helm te dragen. Zonder veiligheidsgordel is helm dragen verplicht)
  4. En wanneer je de buggy netjes beheert en rijdt, als ware het je eigen auto. Voor scheurijzers zijn de buggy’s helaas niet geschikt, ga dan karten. De buggy’s komen namelijk op de openbare weg en dus is verantwoordelijk gedrag absoluut van belang
Buggy huren in Arnhem, zoals hier bij NOC NSF op Papendal

Welke route kun je rijden met buggy verhuur?

Buggy’s huren is 1, een programma bedenken met een tour van 1, 2 of 3 uren is deel 2. Maar wie gaat die route maken? Er zijn 2 opties: u regelt dit, of wij regelen het. Hoe dan ook, probeer je / proberen we altijd een route te maken die langs de mooie plekken van de omgeving gaan. Denk aan kleine B-weggetjes, een kasteel of landhuis, en mooie slingerwegen. Dat maakt het rijden leuk en toeren door de omgeving een genot. Wij rijden met onze puzzelroutes op de openbare weg, verharde wegen. Ook wanneer u zelf de route maakt, blijven we op de verharde weg. Maken wij de route, dan bereken we onze uren hiervoor door. Maar u mag dit uiteraard ook zelf doen.

Mag de route met de buggy op de autoweg komen?

Kleine wegen zijn het mooiste om te rijden, maar soms moet je over een grotere weg. Een autoweg is geschikt voor voertuigen die sneller kunnen én mogen dan 50 kilometer per uur. Een autosnelweg voor voertuigen die sneller kunnen én mogen dan 60 kilometer per uur. 90% van de buggy’s voldoet hieraan, en dus zou je met je buggy op een autoweg of autosnelweg mogen rijden. Een autoweg zou dus moeten kunnen, maar langere stukken zouden wij niet aanraden. Een autosnelweg is een no-go zone uit veiligheid oogpunt.

Buggy verhuur op locatie

De organisatie van een compleet programma

Een complete dag organiseren, zoals bijvoorbeeld een open dag, een familiedag of een groot bedrijfsfeest (waar bijvoorbeeld de buggy’s een onderdeel van zijn), is een speciaal vak. Naast de logische zaken zoals locatie, programma en catering, komt er nog veel meer bij kijken. In onze vorige blog schreven we er al over. Denk aan een duidelijke opzet van het event, een programma dat aan de doelstelling voldoet, waarin iedereen zich kan vinden, maar ook de zaken goed organiseren, afstemmen met leveranciers, draaiboeken en natuurlijk de begeleiding op het event. Hoe groot moet een tent bijvoorbeeld zijn? Hoeveel sta & zitplekken? Welke zaken wil je nog meer geregeld hebben? Wanneer heb je een vergunning nodig? Ons Evenementenbureau Showtime organiseert vaak dergelijke events, en hier lees je er meer over. Of een trendy foodtruck festival als opendag of familiedag.

Buggy verhuur, gebracht op uw locatie

Buggy rijden en meer

Wij denken graag mee voor uw ideale dag! Heeft u een vraag over onze andere activiteiten, de mogelijke programma’s voor een complete invulling van jullie dag of andere wensen? Ook kunnen we jullie helpen met het vervoer van jullie uitje en eventuele overnachtingen in de buurt. Vul onderstaand contactformulier in, we helpen u graag op weg!